Kulturna dediščina v Primorsko-notranjski regiji kot priložnost

Ministrstvo za kulturo, 11. februar 2022 ― Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je v sklopu vladnega obiska v Primorsko-notranjski regiji obiskal Notranjski muzej Postojna, grad Prem in Park vojaške zgodovine Pivka. Ob obisku parka je prisostvoval podpisu sporazuma o sodelovanju med štirimi slovenskimi muzeji v letu 2022, ki predstavlja dober primer medmuzejskega sodelovanja.

Minister dr. Simoniti na vladnem obisku v Primorsko-notranjski regiji

Ministrstvo za kulturo, 11. februar 2022 ― Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti se skupaj z drugimi predstavniki Vlade Republike Slovenije mudi na delovnem obisku v Primorsko-notranjski regiji. Obiskal bo Notranjski muzej Postojna, grad Prem in Park vojaške zgodovine Pivka. Ob obisku regije predstavljamo nekatere projekte in program, ki jih v tej regiji (so)financira Ministrstvo za kulturo.

Minister dr. Simoniti položil venec k spomeniku dr. Franceta Prešerna v Ljubljani

Ministrstvo za kulturo, 8. februar 2022 ― Minister za kulturo dr. Simoniti je venec k spomeniku dr. Franceta Prešerna v Ljubljani položil skupaj s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem in predsednikom Upravnega odbora Prešernovega sklada dr. Jožefom Muhovičem. Slovesnosti na Prešernovem trgu so se udeležili letošnji Prešernova nagrajenca in nagrajenci Prešernovega sklada.

Prešernovi nagradi in nagrade Prešernovega sklada 2022 so podeljene

Ministrstvo za kulturo, 8. februar 2022 ― Upravni odbor Prešernovega sklada vsako leto razglasi prejemnike najvišjih državnih nagrad za umetniške dosežke 3. decembra, na Ta veseli dan, ko v počastitev Prešernovega rojstnega dne številne kulturne ustanove po vsej Sloveniji odprejo svoja vrata. Slovesna podelitev priznanj je nato 7. februarja, na predvečer Prešernovega dneva, slovenskega kulturnega in državnega praznika, ko obeležujemo obletnico smrti slovenskega pesnika.

CEDilke, februar 2022

CED, 3. februar 2022 ― VSEBINA: Novosti programa Ustvarjalna Evropa. II Dogodki, ki jih pripravljamo za vas. II Aktualni razpisi. II Priložnosti MEDIA usposabljanja in povezovanja. II KULTURA Partnerske ponudbe. II Pohvale, dogodki in dejavnosti projektov s podporo Ustvarjalne Evrope (kar smo opazili …).
še novic